woensdag 13 april 2011

PHI DATA biedt H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen nieuwe lokalisatiemogelijkheden

Dwaaldetectie op verpleegafdeling, continue temperatuurregistratie en preventief onderhoud van infuuspompen

Integratie met Aexis Medical-software voor traceren van steriele sets tot in operatiekwartier

PHI DATA start met de implementatie van verschillende lokalisatie-applicaties bij het Heilig-
Hartziekenhuis Roeselare – Menen. Geavanceerde RTLS (Real Time Location System) -mogelijkheden zullen het werk van het personeel vereenvoudigen en de veiligheid en het comfort van de patiënten verbeteren. De applicaties maken gebruik van het Wi-Fi netwerk dat PHI DATA eerder installeerde in alle gebouwen van de drie campussen van het ziekenhuis. Deze nieuwe bestelling
loopt over drie jaar.
Na de installatie van een Cisco Wi-Fi infrastructuur, gekoppeld aan een AeroScout lokalisatiesysteem (MobileView RTLS-platform), analyseert PHI DATA nu de behoeften en de verschillende testopstellingen, waarbij ook de gebruikers hun input kunnen geven.
Verwacht wordt dat tegen de zomer de eerste applicaties operationeel zullen zijn.

Traceren van steriele sets
Een van de prioriteiten is de integratie met de applicaties van Aexis Medical, marktleider op gebied van applicaties voor de centrale sterilisatie-afdeling. De MLine Suite van Aexis Medical biedt de mogelijkheid om de locatie van steriele sets, patiënten en materiaal te volgen door barcodes te scannen. Dankzij de integratie met het MobileView-platform van AeroScout zal dit proces volledig automatisch verlopen. De set kan doorheen het volledige ziekenhuis gevolgd worden.

Andere lokalisatie-applicaties zijn:

  • Een dwaaldetectiesysteem voor patiënten van een verpleegafdeling. Om de veiligheid van de patiënten te verbeteren, worden de deuren “bewaakt” met Exciters die gekoppeld zijn aan tags. Van zodra een patiënt zonder begeleiding (van personeel of familie) de afdeling zou verlaten, wordt een alarm in werking gesteld.
  • Voor het preventieve onderhoud van de infuuspompen is ook een belangrijke lokalisatieapplicatie ontwikkeld. De meer dan 1000 pompen worden voorzien van een tag die de locatie aangeeft. Er wordt verwacht dat het aantal pompen hierdoor zal verminderen en de onderhoudskosten met 30% zullen dalen.
  • Geweldpreventie met behulp van bi-directionele(T4B) tags. Met die tags kunnen verpleegkundigen op een eenvoudige manier communiceren met het securitypersoneel via korte boodschappen en automatisch hun locatie aangeven.


De bestelling voor de AeroScout-oplossing omvat een licentie voor 2500 tags die in de volgende drie jaar zullen worden geïmplementeerd.

Quotes:


“We waren op zoek naar een volwaardige Track & Trace-oplossing waarmee we op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier kunnen werken, die preventief ingrijpt en een betere dienstverlening voor de patiënt garandeert,” zegt Chris van der Beken, IT Director van H.-Hartziekenhuis Roeselare -Menen. “We wilden vanaf het begin een volledig platform ter beschikking stellen dat in het hele ziekenhuis kan worden ingezet. De samenwerking tussen Aexis Medical en PHI DATA maakt dat wij als gebruiker onze behoeften kunnen aangeven en de werking achteraf kunnen evalueren. Een ideale situatie.”

Joel Cook, Healthcare Solutions Director bij AeroScout: “PHI DATA is voor AeroScout een belangrijke partner. Ze beschikken niet alleen over een diepgaande technische kennis, maar ze begrijpen ook de behoeften van de klanten en hun processen. Het project bij het H.-Hartziekenhuis Roeselare - Menen is hiervan het bewijs. Samen bieden we een sterke oplossing voor de ziekenhuizen.”

“PHI DATA heeft de afgelopen twee jaar stevig geïnvesteerd in RFID & RTLSmogelijkheden. Als Gold Support partner van AeroScout in Europa, mogen we zelf implementaties uitvoeren en integraties bij onze klanten ondersteunen,” zegt Erik Cotman, Business Development & Marketing Manager bij PHI DATA. “De RFID & RTLS business unit groeit gestaag en biedt een prima aanvulling op ons reeds uitgebreid Healthcare-portfolio. Dat omvat niet alleen printers, labels en mobiele apparaten, maar ook software-pakketten voor interne logistiek en intern patiëntentransport.”

Dries Vanbiervliet, general manager bij Aexis Medical: "Door de samenwerking met PHI DATA en een trouwe en vooruitstrevende klant als het H.-Hartziekenhuis Roeselare – Menen kunnen we ons aanbod verder differentiëren. De integratie met het Aeroscout MobileView platform zorgt ervoor dat we de manuele handelingen tot een minimum kunnen herleiden, wat resulteert in een kwaliteits-verbetering en tijdswinst voor de centrale sterilisatie-afdeling, het operatiekwartier en de spoedafdeling.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten